Во декември, 2019-та започна со работа ажурираната верзија на Националниот портал за електронски услуги, достапен на Uslugi.gov.mk преку десктоп, мобилен или таблет, кој има за цел на граѓаните да им овозможи брз и лесен пристап до информации за јавните услуги од надлежните органи и државни субјекти. Порталот е воспоставен и управуван од Министерството за информатичко општество […]

Прочитај повеќе

Скоро половината од европејците, 46 отсто, користат онлајн услуги за да побараат работа, поднесат документи за данок, регистрираат новородено дете, да се пријават за пасош и куп други административни услуги, за кои поинаку би морале да отидат на шалтер. Најновиот извештај од Европската Унија со кој се анкетираа 28.000 граѓани од 32 земји, вели дека […]

Прочитај повеќе