SpaceX објави забавено видео од ракатета Falcon 9 и ќе биде најкул видео кое ќе го видите денес! Falcon 9 е ракета која компанијата ја користи за транспорт на леталото Dragon до орбитата.  Ракетата досега направи повеќе летови, а од компаниајта се надеваат дека во иднина ќе испраќаат и луѓе.

Прочитај повеќе

YouTube додаде мала, но слатка функционалност во својот едитор на видеа. Сега покрај другите enchancement опции за подобрување на снимката на видеото, ќе може да додадете и slow motion ефект, односно ќе може да ја забавите снимка за 1/8 од нормалното движење. Како што вели YouTube, опцијата ќе биде одлична за видеата направени со камери […]

Прочитај повеќе