Mercedes-Benz ќе додаде QR-кодови на своите возила со цел спасувачките екипи да може полесно да дојдат до жртвите кои се заглавени во возилата. Кодот ќе ги пренасочува телефоните на веб страна на која ќе има прикази за најлесниот начин за сечење на типот на возилото. Мерцедес се откажува од правото на интелектуална сопственост врз патентот […]

Прочитај повеќе