Настаните на кои Apple ги претствува своите паметни телефони речиси една деценија се дел од најзначајните настани во индустријата. Оваа година 7 септември е датата на која светот за првпат го виде iPhone 7. „Веќе продадовме над 1 милијарда телефони. Ова го прави iPhone најпродаваниот продукт од својот вид.“, изјави Тим Кук, кој на настанот […]

Прочитај повеќе

Во среда на 29.05 во Duna iStore ќе се одржи работилница за iWork за iOS. Бесплатните предавања се наменети за сите кои сакаат да научат како да обработувате документи, пресметки и презентации на iPad, iPad или iPhone. iWork ги соджи апликациите Pages за изработка на документи, Numbers за табеларни пресметки и Keynote кој е моќна […]

Прочитај повеќе