<Надополнето> Андреј Т. во коментарите остави добра забелешка дека пораката од YouTube е само автоматско предупредување дека имало поплака за видеото и дека треба да се разгледа. Ако видеото остане на сервисот, тогаш ќе биде прегледано од тимот на YouTube кои најверојатно нема да најдат ништо спорно. </надополнување> НоваТВ се пожали дека YouTube, по поплака од Македонија, […]

Прочитај повеќе

Започна екстерното тестирање за основците и средношколиците во Македонија. Тестирањето коe беше најавенo уште во 2009-та година, се користи во западните земји да го оцени степенот на образование на учениците секоја година. Идејата е да се процени квалитетот на едукација и да може да се креираат соодветни наставни програми. Тестовите се по математика и општествените […]

Прочитај повеќе