(„Производ на денот“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) Моторите претставуваат начин на изразување – еден вид брендирање на своето јас, и многу повеќе од тоа… Моторите прават […]

Прочитај повеќе

Life Beam е компанија која соработува со војската на САД и произведува делови за кацигите на пилотите. На барање на двајца вработени велосипедисти во Life Beam, компанијата креираше и паметна кацига за велосипедистите, која ја мониторира работата на срцето. Кацигата е финансирана преку краудфундинг сервисот Indiegogo. Кацигата е изработена во соработка со Lazer Sport кој […]

Прочитај повеќе