Life Beam е компанија која соработува со војската на САД и произведува делови за кацигите на пилотите. На барање на двајца вработени велосипедисти во Life Beam, компанијата креираше и паметна кацига за велосипедистите, која ја мониторира работата на срцето. Кацигата е финансирана преку краудфундинг сервисот Indiegogo. Кацигата е изработена во соработка со Lazer Sport кој […]

Прочитај повеќе