Од следниот месец започнува евиденцијата за поодговорно сопственишто, најави Агенцијата за храна и ветеринарство. На домашните миленици ќе им бидат имплементирани трајни чипови по цена од 800 денари за евиденција. Чиповите ќе содржат информации за вакцините кои ги примило животното и податоци за сопственикот. Казната за неевидентирано животно е од 80 евра за физички до […]

Прочитај повеќе