Како што најавивме минатата недела, Yahoo ја купува платформата за блогирање Tumblr за 1,1 милијарда долари. Бордот на Yahoo и одобри на новата директорка Мариса Маер да ја реализира аквизацијата од која најмногу ќе добие 26 годишниот основач на Tumblr, Дејвид Камп. Tumblr за само седум години успеа да стигне до неверојатната бројка од 100 […]

Прочитај повеќе