Nvidia сепак не се откажува од својата Android конзола, наречена Shield. Новата верзија овојпат е ТВ конзола и тоа доаѓа со 4K поддршка на 60Hz. Конзолата доаѓа со Tegra X1 процесор и, според Nvidia, е помоќна од конкурентите Roku и Apple TV, па дури и од Xbox 360. Во пакет со Nvidia Shield е претставен […]

Прочитај повеќе

Рачната Android конзола од Nvidia, Shield конечно дочека излегување на финалната верзија на GameStream функцијата. Покрај ова сепак најголема надградба е префрлањето на Android 4.3 оперативен систем, а корисниците сепак најмногу ќе се радуваат на тоа дека производителот изнајде начин да го зголеми бројот на игри кои се компатибилни со џојстикот. Gamepad Mapper е нова […]

Прочитај повеќе

Трпение до јуни и 350 долари е се што ви е потребно за новата преносна конзола од Nvidia. Цената ја прави Nvidia Shield најскапа преносна конзола, 100 долари повеќе од Playstation Vita. Оперативниот систем на Shield е Android што барем би требало да значи дека ќе има добра соработка со Play Games од Google. Хардверот […]

Прочитај повеќе