Google ја претстави новата верзија на својата платформа за развој на Android апликации Android Studio 3.2. Корисниците кои веќе ја користат платформата ќе забележат дека околината е речиси непроменета. Google најави 20 нови функционалности на новата верзија, а дел од нив се навистина корисни. Најверојатно најкорисни и за девелоперите, но и за корисниците ќе бидат […]

Прочитај повеќе

Google ја објави новата 3.0 верзија на Android Studio. Бета верзија е достапна веќе подолг период, но сега е достапна и стабилна верзија. Заедно со Android Studio официјално е достапна и Developer Preview верзијата на Android 8.1. Првата верзија на Android 8.1 е достaпна единствено на Pixel 2 и Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, […]

Прочитај повеќе

Google I/O конференцијата која започна денес беше отворена со неколку интересни бројки за производите на Google. Имено, во текот на минатата година биле активирани повеќе од 400 милиони Android уреди, додека во Google Play се симнати 48 милијарда апликации, од кои 2,5 милијарди се од последниот месец. Првата најава за нова алатка беше Google Play […]

Прочитај повеќе