Facebook Demo Tool е алатка со која фан страните и огласувачите ќе можат да го прегледаат изгледот на спонзорираните приказни и премиум рекламите пред да бидат објавени. Facebook дозволува во демото да се додаде слики за профилот, почетна слика и други детали за да се направи порелеан изглед од вистинскиот профил. Тоа помага при прегледување […]

Прочитај повеќе

Facebook ќе ги намали цените за 45 отсто по клик за сите реклами и спонзорирани приказни доколку тие линкаат назад кон фан страна, наместо кон надворешен веб сајт, се вели во извештајот на маркетинг агенцијата TBG Digital. Според истражувањето, ова намалување на цените всушност се зголемува со тек на времето, пример пред година дена било […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа најави дека од следната година, уште од јануари, Sponsored Stories ќе се појавуваат на на корисничкиот ѕид меѓу останатите вести од пријателите. Sponsored Stories се друштвени реклами кои сега се прикажуваат од десната страна на корисничкиот ѕид. Првично претставени пред една година, тие не се традиционални визуелни веб реклами, туку функционираат така што […]

Прочитај повеќе

До сега имаме неколку пати напишано за проблемот со кој се соочи Google+, поточно за нивната неподготвеност за големиот број на брендови кои покажаа интерес во оваа платформа. Facebook очигледно виде колку е саат, и не чекаше многу време за да ја презентира новата платформа наменета исклучиво за брендови. Новиот дел од Facebook, наречен Facebook […]

Прочитај повеќе