Закажан е нов Startup Grind Skopje за 21 април. Гостуваат Глигор Дачевски и Кирил Јакимовски кои ќе го претстават својот нов стартап DoxBee, и ќе зборуваат за нивното искуство со освојување на светот. Глигор е ко-основач на најголемата македонска софтверска компанија, Seavus, и основач на SportyPal, најуспешниот спортски стартап во земјава. DoxBee му е нов […]

Прочитај повеќе

Соочен со дванаесет судии во Берлин, кои го исчекуваа да пристигне од Скопје по избрзаното патување бидејќи поканата за учество ја добија само пред неколку часа, Кирил Јакимовски знаеше дека мора да биде самоуверен, краток и јасен – „DoxBee е алатка за колаборација на документи со надворешни соработници и за склучување на договори“. Фокусот на […]

Прочитај повеќе

Tри македонски стартапи од 36 одбрани кои ќе се престават на Balkan Venture Forum (BkVF) во Софија од 21 до 22 мај, и не е толку лоша бројkа ако се земе предвид дека во Македонија стартап сцената допрва се поместува од нулта точката бидејќи и фали храброст, посебно на младите талентирани претприемачи кои одбираат аутсорсинг […]

Прочитај повеќе