Сириската хакерска група Syrian Electronic Army им ја честита Новата година на Microsoft уште на 1 јануари. Facebook и Twitter профилите на Skype, како и нивниот блог, на самиот почеток од годината неколку часа беа под контрола на хакерската група која ги користеше за да праќа пораки да „се сопре со набљудувањето“. Don't use Microsoft […]

Прочитај повеќе

The Onion јавно го обелодини начинот на кој Syrian Electronic Army го проби Twitter профилот на America’s Finest News Source. Нападот беше во три фази, а The Оnion целосно го опишува во својата статија. Првин на дел од вработените им била испратен фишинг мејл која води до линк кој наликува на Washington Post, но наместо […]

Прочитај повеќе