За сите заинтересирани за бесплатно читање стрипови, подготвивме пет исклучително корисни сајтови. Comixology – Веб сајт и квалитетна платформа за огромен број стрипови. Иако примарната цел е да се продаваат стрипови, на располагање имате и огромен број бесплатни примероци. Апликацијата се одликува со таканаречен guided view каде, наместо цела страна, динамично прикажува рамка-по-рамка. За жал, […]

Прочитај повеќе

Оние кои сакаат да го одбележат месецот јуни на висока, креативно исполнителна нота, би можеле да поминат време со некои од најдобрите и најновите sci-fi книги. Оние кои би сакале да се втурнат во епски светови на наративна фантазија, не би требало да бараат повеќе од следниве  пет предлози. Dragonslayer, од Данкан М. Хамилтон, 2 […]

Прочитај повеќе

Веќе подолго време како не можат да се најдат одредени српски списанија на македонските трафики. Уште откако знаеме за нас, Svet Kompjutera беше списание кое задолжително гостуваше на нашите простори, а слична беше ситуацијата и со PC Press, како и бројни други списанија. Поради одредени промени во начинот на дистрибуција, бројни списанија и весници не […]

Прочитај повеќе

За фановите на стрипови, нема ништо поубаво од читањето на стрипот во печатена форма. Но таквото нешто е проследено со одредени недостатоци, особено кога сте во движење или на места каде не сакате да бидете видени како листате Капетан Мики. Во поглед на читање стрипови, паметните направи го имаат достигнато плафонот и на располагање имате […]

Прочитај повеќе

Се надеваме дека успеавте да прочитате нешто од нашите предлози од книги засновани на игри или од првиот бран од стрипови засновани на оваа мултимедијална форма на забава. Во вториот број имаме повеќе предлози за повеќе стрипови и повеќе забава. Army of Two Со Army of Two, EA проба да го револуционизира пукачкиот жанр во трето […]

Прочитај повеќе

Не толку одамна, пробавме да ги истакнеме најдобрите книги засновани на видео игри. Во случај да барате да ги продолжите авантурите во малку поразлична форма, на располагање имате и бројни стрипови. Borderlands: Origins не сака ништо повеќе отколку да се сфати исклучително озбилно. Ако во играта преовладуваше откачен хумор, стриповите нѝ оставија впечаток дека се […]

Прочитај повеќе

Виртуелната реалност е кул нов медиум и сите сакаат да се испробаат во него. Стриповите или нивната нова верзија „анимирана книга“ се обидуваат да пронајдат најдобар начин за претставување во овој нов дигитален свет. Се разбира потребно е прилагодување на стриповите и пронаоѓање на вистинска презентација, но изгледа дека виртуелната реалност може да понуди интересна […]

Прочитај повеќе

Marvel Comics денес ќе го претстави своето API за програмерите, а сега во бета верзија, јавува Fast Company. API-то ќе вклучува стрипови(artwork), историја на карактерите, мислења на авторите на стриповите и проширени стории. Членовите на Marvel.com и сите кои ќе се приклучат ќе имаат пристап до 30.000 стрипови, 7.000 серии и 5.000 автори. Со ова […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за стрипови Marvel Unlimited сега е достапна и за Android. Апликацијата овозможува пристап до куп стрипови на Marvel, поточно до околу 13.000 стрипови објавени во последниве 70 години. Но, стриповите не се бесплатни. Треба да се претлатите за 10 долари месечно или 60 долари годишно ако се регистрирате до 15-ти мај. Покрај претплатата за […]

Прочитај повеќе