Денес во Барселона, на светскиот конгрес на телефони, Ford најави дека апликацијата за навигација и сообраќај, Waze, од април ќе биде достапна за сите сопственици на Ford возилата. Waze е апликација за навигација базирана на заедница, помагајќи им на возачите ширум светот да го надмудрат сообраќајот. Соработка меѓу Waze и Ford ќе им овозможи на […]

Прочитај повеќе

Вработените во седиштето на Google во Калифорнија од мај можат да се возат со своите колеги благодарение на Waze. Апликацијата која е во тест фаза им овозможува на корисниците да споделат превоз, доколку се движат во ист правец. Сервисот накоро ќе им биде достапен на сите жители на Сан Франциско, јави Wall Street Journal. Waze […]

Прочитај повеќе

Иако беше прилично корисна GPS навигација бидејќи информациите доаѓаат од краудсорсинг заедница, сепак Waze со еден потег стана убедливо најкул апликација за GPS навигација. Новиот глас кој ќе ги води корисниците ќе биде фантастичниот глас на Морган Фриман. Актерот е најновата ѕвезда која го позајмува гласот за Waze, а промените во Waze се дел од […]

Прочитај повеќе

Facebook e во финална фаза на преговорите со Waze да го интегрира израелскиот стартап за цена од 800 милиони долари, јавува израелскиот Calcalist. Според овие податоци компаниите се во завршна фаза на преговорите и во моментов е останато детално разгледување на финансикото работење. Преговорите траат веќе шест месеци, иако првично за Waze се интересираа и […]

Прочитај повеќе