Хрватскиот стартап Monolith на неодамнешната The Next Web конференција најави дека веќе има сериозни партнери како Nike, Јоnhson & Johnson и Bogner со кои ќе соработува да ги претвори достадните рекламни дисплеи во паметни и интерактивни реклами за „помалку од минута“. Наградуваниот хрватски стартап, поддржан од естонски акселератор Startup Wise Guys, го користи Microsoft Kinect […]

Прочитај повеќе