По автомобилите и теренските возила, Tesla го претстави и првиот електричен камион. Камионите се 7% од сите возила на улиците во САД, па новиот камиот треба да го освои овој пазар. Замената на традиционалните камиони со електрични, ќе го намали загадувањето од возила за 20 %. Судејќи по првите податоци, купувачите на електричните камиони ќе […]

Прочитај повеќе

Најпаметниот автомобил во светот Tesla ќе стане уште попаметен благодарение на технологијата на Google, известува Bloomberg. Весникот пишува дека интересот на Google за возилата на Tesla не е нов. Сергеј Брин и Лери Пејџ се едни од првите инвеститори и тоа уште пред компанијата да излезе со своите акции на берза. Google вели дека технологијата […]

Прочитај повеќе