Стартапот Solaborate започна како друштвена мрежа во регионот, а сега успеваат да покажат дека за добар производ не постојат граници. Неодамна успејаа до обезбедат инвестиција вредна 10 милиони долари. Компанијата ја основаа братот и сестрата Лабинот и Мимоза Битучи, и во почетоците имаа канцеларии и развоен тим во регионот (Македонија и Косово). Компанијата иако започна […]

Прочитај повеќе

Компанијата Solaborate продолжува од каде што застана пред неколку години. Откако во август 2016 го претстави Hello; хардвер наменет за подобра видео комуникација помеѓу тимови. Сега компанијата го претставува Hello 2, цела палета од производи за подобра комуникација. Слично како и претходната верзија и Hello 2 го претвора телевизорот во алатка за комуникација. Заедно со камерата […]

Прочитај повеќе

Стартапот Solaborate кој започна како социјална мрежа за ИТ професионалци, наскоро би можел да прерасне во нешто сосем ново. Компанијата која има канцеларии во САД, Македонија и Косово за прв пат презентира хардвер. Уредот се вика Hello и веќе имаше успешна Kickstarter кампања на која собра над 190.000 долари, иако беа побарани само дел од […]

Прочитај повеќе

Solaborate ја знаеме како друштвена мрежа за професионалци која ja работат македонски програмери. Но, зад нејзе стои основачот Лабинот Битучи кој помогна да се соберат над 1 милион долари за мрежата од бизнис ангели во Лос Анџелес. Но, зошто Лос Анѓелес, а не Силициумската долина или некое друго место? Токму тоа е темата на г. […]

Прочитај повеќе

Solaborate, друштвената мрежа која е изработена од македонски програмери, објави нова апликација. Овојпат на мобилните iOS и Android верзии, и ја додаваат и Windows 8.1 десктоп апликацијата која треба да го олесни поврзувањето и соработката помеѓу професионалците. Solaborate e друштвена мрежа основана од Лабинот Битучи од Лос Анџелес, кој инвестираше еден милион долари во неа, […]

Прочитај повеќе

Solaborate, друштвена мрежа за професионалци, нарачана од американец, а изработена од тим од македонски програмери, сега стартува нови алатки за аналитика – Insights и Dashboard – со кои ќе можат компаниите и професионалците во реално време да го мерат ефектот на својата активност на мрежата. Ова е една од поголемите новини во мрежата која во […]

Прочитај повеќе

Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за професионалци Solaborate, која е изработена во Скопје, ја лансира својата јавна бета верзија на која се поканети сите професионалци да ја тестираат мрежата и нејзините алатки за соработка во реално време. Solaborate вели дека во рамките на бетата ќе се вклучат и познатите ИТ компании како Apple, Google, Microsoft, Facebook, IBM и […]

Прочитај повеќе

Solaborate, друштвената мрежа за ИТ професионалци, поддржана од компанија во Лос Анѓелес, а изработена од македонски дизајнери и програмери, претстави нови алатки кои ќе ја олеснат комуникацијата преку мрежата. Solaborate – која сè уште е во бета и ви треба клуч кој може да го побарате од официјалната страна – сега овозможува аудио повици преку […]

Прочитај повеќе

Solaborate e нова друштвена мрежа од Лос Анџелес која е наменета за ИТ професионалците. Мрежата која собра 1 милион долари инвестиција за својот глобален старт пред една недела, е интересна не само по својот пристап да се издвои од другите мрежи, туку и по тоа што е изработена во Скопје од тим од 18 дизајнери […]

Прочитај повеќе