Google+ ќе биде затворен за корисници во април. Google претходно го најави затворањето на платформата за август, но нов безбедносен пропуст го забрзува затворањето на платформата. Пропустот кој го открија зафаќа 52,2 милиони корисници на платформата. За дел од корисниците ова значи дека можат да им бидат „украдени“ личните податоци. Дел од податоците се имињата, […]

Прочитај повеќе

Google продолжува да ги пакува во едно сите свои сервиси. Започна со основното, една полиса за приватност за сите сервиси, па ја собра забавната содржина со Google Play објавен денеска, и ќе продолжи со Google Games. Според продукт менаџерот на Google+, Пунит Сони, Google сака да ги соедини друштвените Google+ Games, десктоп Chrome Web Store […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа на Google, стартувана пред седум месеци, сега има 90 милиони корисници, вели ко-основачот и директор на компанијата, Лери Пејџ. Тој ги откри бројките во финансискиот извештај на Google за четвртиот квартал. „Јас сум супер возбуден за растот на Android, Gmail и Google+, кој сега има 90 милиони корисници глобално – што е двојно […]

Прочитај повеќе

Во ноември минатата година, Google дозволи креирање бренд страници на друштвената мрежа Google Plus. Oвие Google+ страници се наменети за компании, производи, организации, познати личности итн., и наликуваат на фан страниците на Facebook. Многу македонски компании на почетокот потешко се снаоѓаа во креирањето на фан страница на Facebook за нивниот бренд, производ или фирма и […]

Прочитај повеќе

Google+ конечно ги стартуваше страниците за брендовите и компаниите, а од денес креираните страници ќе можат да се промовираат и на други сајтови. Google+ пушти во употреба плагин, сличен на Facebook Like Box, кој ќе им овозможи на сопствениците на Google+ страници директно од нивниот веб сајт да го зголемат бројот на Google+ корисници, како […]

Прочитај повеќе

Google Plus ќе дозволи да се користата псевдними, соопшти главниот за друштвените мрежи во Google, Вик Гундорта на Web 2.0 Summit. Ден пред оваа најава, основачот на 4Chan, Кристофер moot Пол исто на Web 2.0 Summit ги искритикува Google+ и Facebook дека ги принудуваат луѓето да користат еден идентитет. Кога стартуваше друштвената мрежа, Google бришеше […]

Прочитај повеќе

До сега имаме неколку пати напишано за проблемот со кој се соочи Google+, поточно за нивната неподготвеност за големиот број на брендови кои покажаа интерес во оваа платформа. Facebook очигледно виде колку е саат, и не чекаше многу време за да ја презентира новата платформа наменета исклучиво за брендови. Новиот дел од Facebook, наречен Facebook […]

Прочитај повеќе

Epipheo, импресивното интерактивно студио, направи видео за да ја објасни новата друштвена мрежа на Google и да им дозволи на корисниците да одберат дали оваа мрежа е за нив и дали воопшто им ја треба. „Google+ има многу кул опции, но најголемата причина е да отворите Google Plus профил е да се користат многуте Google […]

Прочитај повеќе