Стартапот Otto кој за 700 милиони US долари во август стана дел од Uber, ја заврши својата прва испорака. Автономен камион на компанијата возеше со просечна брзина од 90 километри на час, а камионот возеше од Форт Колинс до Колоардо Спрингс во САД. Растојанието помеѓу овие градови е околу 200 километри. Во текот на целото возење […]

Прочитај повеќе

Budweiser следејќи ги стапките на Heineken, ја презентираа својата паметна чаша – Buddy Cup, со која луѓето ќе може директно да се поврзуваат на Facebook и при наздравување се спријателуваат на Facebook. Откако ќе наздравите со вашите пријатели, вградената LED диода на дното од чашата светнува и тоа го означува вашето пријателство. Целата идеја на […]

Прочитај повеќе