Операторите треба да се плашат од мобилните апликации за четување, предупредува шефот на европската Дигитална агенда, Нели Крус. Таа денес објави податок дека овие апликации станаа популарни од SMS пораките кои им носат огроман профит на операторите. Меѓу мобилните апликации кои се предводници на ова нова промена во пазарот се WhatsApp, Viber, Apple iMessage, Blackberry […]

Прочитај повеќе