Апликациите за чет во 2015 година ги надминаа социјалните мрежи. Збирот од корисници на четирите најпопуларни апликации е значително поголем од соодветниот збир на корисници на друштвените мрежи. Поради ова, апликациите стануваат се поинтересни за бизнисите и компаниите како можна платформа за презентирање на реклами, вели Business Insider. Како и друштвените мрежи и најголемите апликации […]

Прочитај повеќе

Операторите треба да се плашат од мобилните апликации за четување, предупредува шефот на европската Дигитална агенда, Нели Крус. Таа денес објави податок дека овие апликации станаа популарни од SMS пораките кои им носат огроман профит на операторите. Меѓу мобилните апликации кои се предводници на ова нова промена во пазарот се WhatsApp, Viber, Apple iMessage, Blackberry […]

Прочитај повеќе