Нaдополнето 16.03.2018 @ 10:30 Ричард Апија Акото се појави на Educational Exchange настанот кој Microsoft го организира за наставници и лидери во училиштата. Наставникот беше пречекан со овации на овој настан. Microsoft го донесе г. Акото на конференцијата речиси во последен момент. Но приказната не завршува тука. Компанијата во соработка со локалниот партнер во Гана […]

Прочитај повеќе

Microsoft Word, Wikipedia, Z Camera, Google Photos се дел од апликациите кои се прогласени за најдобри во изминатата година. Ваквите избори се карактеристични за крајот на годината, и како и самите да го означуваат наближувањето на празниците. Листата на апликации зависи од локацијата, иако дел од апликациите се повторуваат во повеќе региони. Поради ова листата […]

Прочитај повеќе

Google го реши проблемот на GNU/Linux корисниците кои се соочуваат со проблемите кои им ги приредуваат Microsoft Office документите. Отсега, Chrome корисниците ќе може да ги прегледуваат Word, Excel, PowerPoint и останатите документи директно преку својот прелистувач. Не се работи за прикачување на документите на Google Drive или нешто слично, туку додатокот што го имаат […]

Прочитај повеќе