Google+ направи мали промени на својата полиса за имиња на профилите со која ќе им дозволи на корисниците да додадат алтернативно име на нивниот профил се доколку го искористиле тој псевдоним на друго место онлајн, пример на Twitter, на блог, Flickr итн, или се има појавено во печат. Тој процес на верификација на псевдонимот може […]

Прочитај повеќе

Google Plus ќе дозволи да се користата псевдними, соопшти главниот за друштвените мрежи во Google, Вик Гундорта на Web 2.0 Summit. Ден пред оваа најава, основачот на 4Chan, Кристофер moot Пол исто на Web 2.0 Summit ги искритикува Google+ и Facebook дека ги принудуваат луѓето да користат еден идентитет. Кога стартуваше друштвената мрежа, Google бришеше […]

Прочитај повеќе

Google призна дека направи грешка со импулсивното бришење на Google+ профили. Многу од профилите кои користеа псевдоними беа веднаш избришани без воопшто да се информираат корисниците. Бредли Хоровиц од Google објави дека погрешиле во одлуката и затоа ќе направат неколку промени во полисата, односно ќе ги информираат корисниците за го сменат името пред да го […]

Прочитај повеќе