Ludum Dare го закажа следниот натпревар за периодот од 5 до 8 декември. Станува збор за 72-часовен гејминг хакатлон на кој забрзано се креираат видеоигри на зададена тема. Станува збор за онлајн натпревар кој е организиран од заедница на развивачи која „се прослави“ токму со организирањето на овој Game Jam. Натпреварот се организира три пати […]

Прочитај повеќе

Ludum Dare е 72-часовен гејминг хакатон од светски рамки, кој од саботата, 25 април, со почеток во 3 часот наутро до 1 часот во понеделникот,

Прочитај повеќе

Ludum Dare е хакатон во кој се развиваат игри на одредена тема во период од 48 часа. Овој настан за првпат ќе се одржи и во Македонија, поточно во хаклабот КИКА, со почеток во 21:00 часот од петок 26-ти април до недела 28-ми април до 22:00 часот. Детали за настанот во хаклабот КИКА ќе најдете […]

Прочитај повеќе