Twitter започна тестирање на сервис кој ќе ја зголеми безбедноста на корисниците. Новиот систем ќе ја намали опасноста од неавторизирани логирања, бидејќи ќе бара двојна верификација. Решението е во финална фаза на тестирање, а наскоро ќе им биде достапно за сите корисници, вели The Wired. Начинот на кој ќе се оствари ова речиси идентичен со […]

Прочитај повеќе