Во неколку ситуации сме прочитале како апликацијата Peak често се нарекува теретана за вашиот мозок. Откако и самите ја пробавме, не би можеле повеќе да се согласиме со таквата констатација. Се работи за паметно осмислена апликација која ви дозволува да одиграте шест мини игри низ петнаесет минутни тренинзи како би можеле да си ја подобрите […]

Прочитај повеќе

Шпанската компанија Geeksphone ги повикува корисниците да и кажат „hola“ на иднината. Компанијате е производител на првите два паметни телефони кои ќе работат на Firefox OS. Иако ова не е единствениот произведувач на хардвер за Firefox OS паметни телефони, мобилните оператори не зборуваат многу за тоа, бидејќи очигледно не сакаат да го нарушат пазарот на […]

Прочитај повеќе