Џоди Вилјамс од кампањата Stop Killer Robots бара целосна забрана за равој на потполно автономни летала и машини за воен или вооружен напад. Барањето е да не се дозволи развој на машини кои ќе можат самите да ги одбираат целите на напад, и да не се дозволи напад без човечка команда. Иако вакви машини засега […]

Прочитај повеќе