Kорисниците на Hzone и iFit повеќе од една година беа оставени во немилост на хакерите, вели безбедносен експерт од DataBreach.net за Buzzfeed. Станува збор за исклучително чувствителни податоци бидејќи едната апликација, Hzone, се користи за состаноци на ХИВ-позитивни корисници. Податоците кои беа изложени се имиња, имејл адреси, родендени, брачен статус, број на деца, сексуална ориентација, […]

Прочитај повеќе

Американската агенција за безбедност NSA, која е вмешана во неверојатен скандал дека ги следи сите интернет комуникации како што беше откриено од доверливите документи, доставени од Едвард Сноуден; одговори на критиките дека агенцијата не ги пријавува безбедносните пропусти што ги наоѓа преку своите програми за шпионирање. NSA вели дека во 90 отсто од случаите ги […]

Прочитај повеќе

Google и оваа година ќе го организира Pwnium 4 во март, и повторно хакерите ќе бидат предизвикани да пронајдат безбедносен пропуст Chrome OS. Google има фонд од 2.7 милиони долари за награди. Наградата се 110.000 долари за компромитирање на оперативниот систем или прелистувачот, додека хакерот е логиран како гостин или корисник, компромитирањето е преку веб. […]

Прочитај повеќе

Иако ниту еден CMS не е 100% сигурен, задачата на веб развивачот е тој процент да го зголеми колку е можно. Оваа листа ги има сите неопходни чекори што треба да ги направите за да ги намалите шансите вашиот WordPress сајт да падне во лошите раце. Пред инсталацијата Преземете ја најновата стабилна верзија на WordPress […]

Прочитај повеќе