Директорот на Apple, Тим Кук, не е импресиониран од Google Glass. Тој на конференцијата на All Things D вели дека не само што уредот не е нешто посебно, туку и верува дека производот на Google нема да биде широко прифатен. Но, сепак г. Кук верува дека иднината на компјутерите е во уредите кои можете да […]

Прочитај повеќе

Ние сме компанија за продукти, секогаш сме имале добри конкурентни, но секогаш сме биде подготвени да се бориме, вели директорот на Apple, Тим Кук, на конференцијата на AllThingsD. „Денес нема ништо различно од тоа што го правев 15 години порано. Apple од секогаш имал конкуренција на која може да се фокусира. Но нашата Северна ѕвезда […]

Прочитај повеќе

Шпанија, Португалија, Бразил, Полска и Венецуела ќе бидат првите земји во кои од јуни ќе може да се купи Firefox телефон. До крајот на годината овие нови уреди ќе бидат достапни и во уште 11 земји меѓу кои и Србија и Црна Гора. Директорот на Mozilla, Гери Ковач, кој најави дека ќе си оди до […]

Прочитај повеќе