Гости на 16-тиот по ред Mobile Monday Macedonia ќе бидат преставници на регионалната огласувачка мрежа ClickAttack која се огласува на куп македонски и регионални медиуми. На настанот кој е закажан на 13-ти мај, понеделник, во клуб МКЦ со почеток во 18:30 часот, ќе се зборува за огласувањето на мобилните телефони на локално и на глобално […]

Прочитај повеќе

Според истражувањето на мобилната огласувачка мрежа ClickAttack, македонските корисници најмногу користат мобилен интернет преку платформата на Apple, скоро два пати повеќе од Android, додека Хрватите и Босанците најмногу ја користат платформата на Google. Гледајќи по друштвените мрежи каде се води битката кој е подобар ОС – Android или iOS, и знаејќи го стандардот во земјата, […]

Прочитај повеќе