Пет години откако ги изгуби и двете раце во несреќа, Џејсон Когер сега може да си ја гушне ќерка си благодарение на протетечките раце кои ги контролира со iPhone апликација. i-Limb, дизајнирани од британската Touch Bionics, содржат мотори на сите пет прсти за да овозможат 24 разновидни движења и зафати. Некои од тие зафати за […]

Прочитај повеќе