Интернет активистите Anonymous објавија „тајни документи“ украдени од Единицата против сајберкриминал на италијанската полиција. Anonymous вели дека ги добиле фајлови, кои наводно „тежат“ околу 8 GB, од анонимен извор кој ги украл од серверите на Centro Nazionale Anticrimine Informatico per la Protezione delle Infrastrutture Critiche (CNAIPIC). Меѓу потадоците има доверливи фајлови со информации за истраги, […]

Прочитај повеќе