И покрај поголемиот стандард на живеење, европејците плаќаат помали роаминг цени кога патуваат во странство. За роаминг повик во Европа ќе платите околу 20 денари, додека роаминг повик од Македонија кон Србија ќе ве чини околу 100 денари за 60 секунди. Знам, не е фер. Европската Унија уште пред една година, од 1 јули 2012-та, […]

Прочитај повеќе