Twitter најави дека става крај на сервисот за споделување на видео Vine. Компанијaта најави крај за платформата за споделување и снимање на шест секундни видеа, само четири години по нејзиното лансирање. Платформата е креирана во јуни 2012, а само по некoлку месеци стана дел од Twitter. На креаторот на Vine, Рус Јусупов воопшто не му […]

Прочитај повеќе

Cinemagram е апликација преку која може да сниматe кратки видеа и да ги споделуватe на друштвените мрежи како Facebook, Twitter и Tumblr. Апликацијата која некое време веќе е достапна на iOS, од денес може да ја инсталиратe и на Android. Станува збор за сервис сличен на Vine од Twitter и може да се користи за […]

Прочитај повеќе