Во случај да стапи на сила незамисливото и да ви се украде вашиот лаптоп или телефон, Windows 10 корисниците имаат на располагање бесплатен софтвер за следење. Откако ќе ја овозможите опцијата Find My Device, можете точно да дознаете каде се наоѓа вашиот лаптоп или Windows 10 направата и тоа преку вашиот Microsoft акаунт. Нормално, за […]

Прочитај повеќе

Dropbox може да ви помогне да си го лоцирате украдениот или изгубениот компјутер благодарение на опција за безбедност. HackCollege објави видео во кое oбјаснуваат дека веб складиштето има опција Security Tab преку која се прикажуваат сите уреди кои пристапуваат до профилот. Пред да продолжиме, треба да знаете дека Dropbox е сервис кој ги складира фајловите […]

Прочитај повеќе