Оние кои сакаат да читаат електронски книги имаат одлични можности да се впуштат во илјадници авантури и да запливаат во пишаните редови без да потрошат денар.  За таквото нешто потребен ви е телефон, таблет, или компјутер, како и некој од следниве два веб сајтови: Project Gutenberg и Open Library. Project Gutenberg ви дозволува да читате […]

Прочитај повеќе

Е-книгите земаат се поголем замав на светско ниво, а судејќи според 24.000 фанови на Facebook страната на „Е-книги на Македонски“ и читателите кај нас се заинтересирани за електронските изданија. Можеби најголем дел од читателите се заинтересирани за бесплатни книги, што се гледа и од прашањата по речиси сите форуми, но за жал и недостатокот на […]

Прочитај повеќе