Microsoft на Build 20178 конференцијата најави дека наскоро ќе може да се плаќаат сметки директно преку Outlook. Можноста ќе доаѓа преку Microsoft Pay системот, а корисниците ќе можат да платат фактури без да излезат од Outlook. Ова секако значи и дека нема да бидат потребни никакви други апликации и сервиси кои би му требале на […]

Прочитај повеќе

Доколку сè уште не сте одлучиле или немате идеја каде да одите на одмор, македонскиот сервис Ајде на одмор, може значително да ви помогне во изборот. Сервисот функционира веќе четири години и соработува со петнаесетина туристички агенции, но тоа што е ново кај нив е што започнаа со онлајн букинг и плаќање. Ајде на одмор […]

Прочитај повеќе

Онлајн продавница да има онлајн купување не е ништо ново, но интересно е што на MarketKonekt му требаa три години за да воведе ваква услуга. RЗ Infomedia во 2012-та година го стартуваш MarketKonket првин како директориум на производи од илјадници бизниси во неколку балкански земји, преку кој можеа да се разгледуваат производи и да се […]

Прочитај повеќе

Чекавме долго време за PayPal, со надеж дека овој финансиски сервис ќе го олесни купувањето и продавањето на производи на интернет. На PayPal се гледаше како на сервис кој со еден клик ќе ја спаси македонската е-трговија. Но, засега, PayPal во Македонија ќе дозволи само да се трошат пари, односно да се купува од странски […]

Прочитај повеќе

Сервисот за онлајн плаќање PayPal ја излиста Србија меѓу земјите чии корисници можат да отворат своја е-сметка. Преку оваа сметка српските корисници можат да отворат бизнис или индивидуална сметка, и првата година ќе можат да купуваат добра онлајн, а потоа ќе можат и да продаваат, т.е. наплаќаат. Сè уште нема поддршка за српскиот јазик. Македонија […]

Прочитај повеќе