Конзолата која едно време беше рекордер по собраните средства на Kickstarter, Ouya, сега е дел Razer. Razer кој има сопствена Android конзола – Forge TV, можеби е позаинтересиран за 1.000 видеоигри кои Ouya ги има во својот каталог. Според информациите на TechCrunch дел од аквизицијата се видеоигрите и тимовите за техника и развој, но хардверот […]

Прочитај повеќе

Паметниот часовник Pebble, сетот за виртуелна реалност Oculus Rift, Android конзолата Ouya, и играчката Goldieblox се само дел од проектите на кои милиони корисници им ја покажаа довербата преку краудфандинг платформата Kickstarter. Во 2013 година над 3 милиони луѓе ја укажаа довербата и доделија 480 милиони долари на проектите во кои веруваа. Тоа е 1.315.520 […]

Прочитај повеќе

Креаторите на Android гејминг конзолата Ouya стартуваат Free the Games фонд кој ќе инвестира средства во игрите еднакви на сумата која креторите ќе ја соберат на Kickstarter. Се разбира станува збор за игри кои се изработуваат со поддршка за Android конзолата и ќе имаат 6 месеци ексклузивитет за Ouya. Сепак за да може да се […]

Прочитај повеќе

Гејминг конзолата Оuya (У-ја), која преку Kickstarter собра 8,5 милиони долари од поддржувачите, ги испорача првите модели на корисниците кои се „early adopters“. Првите испорачани уреди, иако се финален хардвер производ, сепак ги чека надградба на софтверот пред официјалната продажба во јуни. Првите рецензии за конзолата се прилично поделени, од 3,5/10 од The Verge до […]

Прочитај повеќе