Секој пат кога сте на интернет оставате бројни траги кои ја загрозуваат вашата приватност и можат да бидат експлоатирани во безброј сценарија; ниедно од нив не е добро зa вас. Поради тоа, она што обично се препорачува, барем во ситуации кога сакате да ја задржите вашата анонимност е да користите VPN односно виртуелни приватни мрежи […]

Прочитај повеќе

Бришењето на дигиталниот траг кој го оставаме зад себе на друштвените мрежи, електронската пошта и паметните телефони не е едноставен потфат. Сепак доколку сакате целосна анонимност Who is hosting this направи едноставно упатство во форма на инфографик. Инфографикот е поделен во девет дела во кој корисниците бришат по еден дел од својот дигитален отпечаток, започнувајќи […]

Прочитај повеќе

Многумина веруваат дека Tor е тотално анонимен, приватен и безбеден начин за пристапување на Интернет, а со самото тоа и дека некој не може да гледа што правите и да ве следи. Сепак, не е се така едноставно како што се прикажува, пишува HowToGeek. За тие што не се запознаени, Tor ви ја штити анонимност […]

Прочитај повеќе