Како четврта верзија, Novabench поефикасно извршува тестови врз хардверот на вашиот компјутер. По инсталирањето, алатката врши најразлични benchmark тестови и ви дозволува да ги споредувате резултатите онлајн за да пробате да видите дали има некои потенцијални проблеми. Тестовите се вршат на вашиот процесор, графичка карта, поточно Direct3D 11 и OpenCL, меморија и брзина на читање и […]

Прочитај повеќе

Со бенчмаркот на најновата верзија на 3DMark, ќе може да се споредуваат перформансите на најразлични уреди, десктоп или лаптоп компјутери, но и паметни телефони или таблет компјутери. Futuremark компанијата зад 3DMark планира покрај Windows 7, Windows 8 и Android, наскоро да издаде и iOS и Windows RT верзија. Тестот се составен од три дела два […]

Прочитај повеќе