Јelly Reef e уште една креативна игра од холандско-македонското студио Game Oven, основано од Адриан де Јог и Бојан Ендеровски. Студиото до сега има објавено неколку фантастични игри со уникатен гејмплеј, како Bam Fu за која ви треба брзи прсти или Fingle која е игра што може да се игра само со пријателите. Ни Jelly […]

Прочитај повеќе

Game oven, стартап од Утрехт основан од Бојан Ендровски и Адриан де Јонг, ја објави својата најнова игра Bounden, која од денес, 21 мај, е достапна на App Store. Гејминг студиото е познато по своите друштвени игри кои се играат со повеќе луѓе, и Bounden не отстапува од тој концепт, туку е можеби и нивната […]

Прочитај повеќе

Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

Game Oven, стартап од Утрехт основан од Бојан Ендровски и Адриан де Јог, ja додаде Bounden во своето портфолио на друштвени игри како Bam Fu и Fingle. Најновата игра на Game Oven, направена со помош на четири кореографи од Холандскиот национален балет, е всушност балет помеѓу дваjцa корисници кои мора да го следат екранот на […]

Прочитај повеќе

Сигурно се сеќавате на Бојан Ендровски кој во неодамнешното интервју за IT.com.mk ни кажа за своето стартап искуство во Холандија. Тогаш Бојан ни спомна дека неговото студио Game Oven, кое го основа заедно со Адриан де Јог, планира да објави уште една игра за iOS која ќе биде друштвена како нивниот наградуван хит Fingle. Tаа […]

Прочитај повеќе

Доколку на iTunes побарате интересни апликации, меѓу препораките на првата страна ќе налетате и на Fingle. Oваа наградувана игра која има над 700.000 корисници кои играат заедно да ги поврзат коцките со нивното место, е изработена од македонски програмер кој моментално живее и работи во Холандија, поточно во Утрехт. Бојан Ендровски е ко-основач на независното […]

Прочитај повеќе