Во исполнување на работните обврски, може да се јави потреба да нѝ треба дигитална копија на одреден физички документ. Во такви ситуации или се користи хардверското помагало скенер (за професионални резултати) или едноставно се слика со камерата (исклучително аматерски, но делумно функционално). Одредени апликации за телефон повлекуваат феноменална средна линија и го извлекуваат најдоброто од […]

Прочитај повеќе

Денешните апликации за скенирање се исклучително добри во нивната работа. На брз и ефикасен начин, апликациите лесно ги преземаат документите во печатена форма и ги префрлаат во дигиталната, спремни за понатамошни прилагодувања и надополнувања. Scanbot е една таква алатка и, низ годините, на многумина им служеше за правилна дигитализација на документите. Оваа верзија е значително […]

Прочитај повеќе

Fujitsu најавува нов контролер, комбинација на камера и скенер која ќе наликува на тоа што имавме можност да го видиме во Minority Report, јавува The Verge. Скенерот изгледа интересно, но се чини и дека има уште доста работа на него. Најинтересна изгледа можноста за поставување на дополнителни информации во документи, брошури или мапи кои стануваат […]

Прочитај повеќе