Home, новиот почетен екран на Facebook за Android, е симната над 500.000 пати во првата недела од официјалното објавување. Оваа бројка можеби е мала во споредба со бројот на корисници на Facebook, па и во споредба со некои популарни апликации, пример Instagram беше симната еден милион пати за само еден ден. Но, знаејќи ја функционалноста […]

Прочитај повеќе

Facebook Home сега е достапен за сите корисници кои сакаат да го претворат својот Android телефон во Facebook телефон. Но, иако Facebook Home е достапен интернационално, сепак работи само на неколку уреди и тоа HTC One X, One X+, HTC First, Samsung Galaxy S3 и Galaxy Note 2. Со новата апликација за Android ќе може […]

Прочитај повеќе

MoDaCo ја објави првата неофицијална бета верзија на Facebook Home која може да се инсталира на куп различни Android уреди, вклучувајќи и таблет компјутер, а не само на петте кои ги најави Facebook. Oваа верзија доаѓа како три различни APK фајлови кои треба да ги симнете. Инсталацијата не бара рутиран телефон, и се што треба […]

Прочитај повеќе

HTC и Facebook го претставија HTC First, првиот телефон со Facebook Home. Според спецификациите телефонот е во средна класа на паметни телефони, но тоа што треба да го го одвои од останатите телефони е токму ексклузивниот Facebook Home. Оваа нова апликација која го претвара вашиот Android во Facebook телефонот е достапен само за мал број […]

Прочитај повеќе

Facebook апликација за Android? Тоа е премногу едноставно. Тоа што Facebook сака, е да го направи вашиот телефон место за се што се случува на друштвената мрежа. Facebook Home е новата длабока интеграција што го модифицира вашиот Android телефон за да го направи поедноставен за следење на активностите на мрежата. Од Cover feed кој го […]

Прочитај повеќе

Facebook Phone е всушност mid-range HTC Myst кој работи на модифициран Android со Facebook Home апликација. Оваа апликација ќе го замени домашниот екран, и ќе биде комплетно различна од тоа што сте навикнале да гледате на Android телефон. Android Policе во софтверските алатки за телефонот откри дека Facebook Home ќе овозможи дополнителни Android функционалности како […]

Прочитај повеќе