Годинава, гејмерската индустрија се има надминато себеси и проба да ги излаже гејмерите на исклучително креативни начини. Final Fantasy XIV  им овозможи на гејмерите да собираат ресурси во вистинскиот живот и да го заменат Pokemon Go лудилото. Повеќе детали имате и на официјалниот сајт. Corsair конечно реши да заземе став и да се избори за […]

Прочитај повеќе

Вообичаено секоја година на денот на шегата техничките компании имаат супер креативни начини да нѐ измамат. Вообичаено неколку компании предводат на овие листи, иако секако има и смешни изненадувања: Еве дел од овогодинешните првоаприлски шеги: Google Maps – Пронајди го Валдо Оваа година Google и Google Maps на мапата вметнаа „Пронајди го Валдо“. Станува збор […]

Прочитај повеќе

Google секогаш имал одлични првиаприлски шеги, па не воопшто чудно што оваа година се обидоа да направат епска потрага по митските Покемон ширум светот. Покрај шегата, идејата е да се испромовира и проширената реалност, дека ќе може да го видите покемонот преку камерата на телефонот како скока на најразлични и опасни места во светот. Но, […]

Прочитај повеќе