Интерактивната карта на криминалот во Македонија на ФИНКИ работи со отворените податоци преземени од дневниот билтен на Министерството за внатрешни работи. Системот во позадина ги чита податоците од билтените кои се напишани во природен јазик, потоа ги анализира и ги кодира на карта од Google Maps. Мапата на ФИНКИ не користи краудмапинг за означување на […]

Прочитај повеќе