Мобилните уреди се изборот на најголемиот број на корисниците, и сега станаа првите екрани на кои погледнуваме, вели анализата на Appannie. Корисниците сега користат повеќе време во апликациите, а користењето на апликации е во постојан пораст. За само две години времето кое луѓето го поминуваат користејќи апликации е двојно зголемено, тренд кој продолжува благодарение на […]

Прочитај повеќе

Aпликациите на Google се најпопуларните апликации за iOS уредите, додека пак Facebook е кралот на нивната продавница Google Play, вели анализата на App Annie. Во оваа анализа од февруари 2013-та се прегледувани само апликациите кои не се игри. Најпопуларни апликаци за iOS се YouTube која до пред една година беше интегрирана во iOS и Google […]

Прочитај повеќе