Откако на почетокот на месецот Европската Унија го казни Microsoft со 561 милиони евра, бидејќи на корисниците не им овозможуваше избирање на алтернатива за прелистувач, сега HispaLinux се жали на комплицираност на UEFI Secure Boot. Имено, Шпанската GNU/Linux и слободен софтвер заедница поднесе тужба против Microsoft, бидејќи прилично го закомплицирала начинот на кој корисниците со […]

Прочитај повеќе