Google и Nokia се во расправија околу патентите за видео енкодирање. Google сака да го направи својот VP8 кодек веб стандард во WebM алатките за видео продукција, но делови од програмот за видео кодирање се заштитени од Nokia која вели дека VP8 не е доволно „отворен“ како другите алтернативи. WebM е конструиран искучиво за онлајн […]

Прочитај повеќе